som romeo älskar julia

Igår när jag hade samtal och vi hade gått igenom dagarna som gått och helgen och allt som det innebär frågade min psykolog mig hur jag mår, rent psykiskt. Mitt svar var:
Ja, det är ju bättre än innan iaf. Jag vill ju inte dö längre


Söndagsångest

Hatar måndag då måndagar är lika med vågen, skitmåndagar


Hatar vågen

Idag är en sådan dag då det känns som att jag alltid ska leva såhär. Ständigt gå runt att tänka på mat och dess innehåll, ständigt räkna kalorier, ständigt jämföra mig med andra och ständigt granska min kropp i spegeln. Isåfall är det inte värt det


LONDON CALLING

På torsdag drar vi, kan inte längta mer! Ser framemot att strosa runt med mina bästisar, shoppa och dricka öl på någon pub. Resan är även ett test på hur långt jag har kommit och hur framtiden ska se ut gällande dagvården. Jag ska kämpa och klara det!!


Fin kväll igår, riktigt fin


stolt

Igår klarade jag det, jag stod emot


två steg tillbaka

Det kommer nya bakslag emot mig hela tiden, speciellt de senaste tre dagarna. Dom fina bra dagarna jag hade var helt enkelt för bra för att vara sanna
Nu skriker kroppen och tankarna efter att få utlopp för känslorna och göra något åt dom och ärligt talat vet jag inte om jag orkar stå emot denna gången, smärtan är för stor


Svårt, svårare, svårast

Idag har jag varit i skolan ordentligt för första gången efter jul. Jag trodde att det skulle vara skönt att komma tillbaka till vardagen och vara normal men det är jobbigare än jag trodde. Mitt gamla destruktiva liv och rutiner gör sig påminda och ångestattackerna kommer med jämna mellanrum. Jag måste verkligen använda min vilja på rätt sätt för att inte återgå i min gamla livsstil.
Idag på etik och livsfrågor pratade vi om döden och jag börjar alltid tänka för mycket när man pratar om det. De senaste året, speciellt senaste halvåret, har jag dagligen gått runt och inte velat leva. Därför är döden ett sådant laddat ämne för mig då jag fortfarande ibland inte längre vill leva. Det som gör att jag fortsätter att kämpa är den enorma kärlek jag känner för mina nära och kära och den livsglädjen jag känner mer och mer för varje steg jag tar mot ett friskare liv.


Så länge du är med mig

Jag fortsätter att tjata om det men jag har världens bästa vän!!! Saknas hennes ljuva höga stämma hehe <3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/895829/images/2012/pic_185668931.jpg" class="image">


Jag kan, jag kan vinna

Och smärtan påminns igen genom fysisk smärta, hela kroppen gör ont och jag har svårt att andas. Men jag ska fan inte göra något destruktivt åt ångesten, jag ska klara mig ur det på ett bra och friskt sätt för jag vill bli bättre, det är allt jag vill.

Imorgon kommer det vara en ny tjej på enheten och jag är otroligt nervös och rädd för hur jag kommer reagera vid något ny. Kommer hon vara allt jag vill och kommer jag vilja tävla när jag ser hur hon kommer att bete sig vid måltiderna. Jag hoppas jag klarar av att ignorera och bete mig normalt för min egen skull, men även för hennes. Jag vet hur viktigt det var för mig att den andra tjejen åt normalt när jag började så jag vet att det hjälper om jag försöker dölja sjukdomen så mycket som möjligt.

I fredags hade jag hemmafest hos mig som var väldigt lyckad. Avslutade kvällen med snack med min bästis och några väldigt fina pojkar, vi pratade om allt och inget, precis så som det ska vara. Tack alla som gjorde min kväll!!


Jag bor fyra trappor upp och du är välkommen in

Sitter i soffan här på enheten under en filt och är kissenödig men orkar inte gå på toa. Vilket jobbigt problem jag har..
Idag är jag så sjukt trött, har inte sovit många sekunder inatt så skulle egentligen behöva sova en stund. Funderar på att göra det en timme efter lunch så att jag får lite ny energi. Dagens planer är att först och främst äta lunch här sen slutar vi faktiskt tidigare idag, redan vid ett, så då ska jag gå ner till skolan och vara med på ledarskapen. Sen ska jag och bästis fixa och köpa lite grejer till ikväll för då är det hemmafest som gäller. Längtar väldigt mycket då det ska bli skönt med hemmafest för engångsskull. Det är ju alltid förfesten som är roligast ändå! Nej nu ska jag läsa en bok, jag skriver mer sen och ska visa en bild på tatueringen. Pussa


mitt hjärta är ditt att förstöra

för första gången på flera månader lever jag, på riktigt


Artonde januari

Eftermiddagen spenderade några timmar med tatueringar och Paul. Nu har jag gjort min första tatuering, bild kommer sen, och vill bara göra fler nu. Förstår verkligen det där beroendet folk pratar om när det gäller tatueringar.
Idag mår jag ärligt talat skit bra, jag försöker tänka positivt istället för destruktivt och det har ändrat vardagen enormt för mig och jag känner verkligen att jag tar stora steg framåt. Det är en bra känsla i kroppen


Våga bli frisk

Åh vad jag älskar hur det känns nu. Livsglädjen är tillbaka och nu känner jag att jag verkligen är på rätt väg. Även om tanken på att vara frisk skrämmer mig är det allt jag vill. Att jag mår mycket bättre idag har jag livvan att tacka. Min äldsta vän som känner mig bättre än någon annan, hon får mig alltid att må bra, oavsett vad <3
Nu ska jag krypa ner i min säng för att kolla film och jag tror tillochmed att jag ska äta ett fullt kvällsmål idag, helt enligt schemat! Jag går emot de negativa tankarna och gör allt det ätstörningen inte vill att jag ska göra. Precis det jag måste göra för att bli frisk.


livet förändras

nu var det några dagar sedan jag senaste hörde av mig. jag har sakta men säkert börjat trivas med mitt nya regelbudna liv med strikta rutiner. idag är det femte dagen på dagvården och jag kan faktiskt säga att jag trivs här. vi har precis gjort egen musli som nu stor i ugnen och blir klar och i eftermiddag ska vi diskutera rädslan inför att bli frisk. igår fick jag ett besked gällande skolan som gjorde att en stor tung sten lättade ifrån bröster så nu kan jag satsa fullt på att bli frisk utan att beskymra mig för annat.

i fredags hade jag en underbart bra kväll med alla mina vänner, mina bästisar och mina barndomsvänner gjorde kvällen så jäkla fin.

idag ska jag träffa livvan för lite prat och mys, jag längtaaaaaaaaaaar


image description

och just det, jag ska tatuera mig imorgon!!

livet förändras

vätskan som kroppen samlar på sig när man brutit en svält och slutar att spy gör att jag känner mig ännu större för varje sekund. denna dagen var jävligt jobbig men jag är stolt över mig själv för att jag tog mig igenom dagen. kan inte skriva så mycket mer. återkommer om någon dag med längre inlägg om veckan oså.


tom

är helt tom efter idag, varken ledsen eller glad. jag är bara helt tom på känslor. har nog inte riktigt fattat än vad jag gett mig in på, det har inte riktigt sjunkit in än.




ja och min tjej <3

klump i magen

skitnervös inför imorgon, dels för hur jag ska klara av första dagen med allt nytt och dels för att träffa den andra personen som är där. Jag vet att jag kommer jämföra mig som fan med henne och hon kommer förmodligen vara precis allt jag inte är och vill vara. Imorgon ska jag även försöka ordna ett möte med rektorn så jag kan få svar på alla frågor jag har, speciellt vill jag veta hur det blir med matten.

Idag träffade jag min fina vän Hanna, det var underbart och väldigt skönt att komma hemifrån lite. Speciellt efter igår. Vi pratade om allt och det är sjukt vad jag älskar den kvinnan! Hon gav mig en bit hopp och det är jag tacksam för.


sysselsätter mig


(ursäkta bilden, men här var jag lycklig och glad och nöjd. jag var nöjd. även om vågen säger samma sak och tillochmed mindre känner jag mig så annorlunda. det är jävligt jobbigt när det jag ser i spegeln inte stämmer överens med det bilder och vågen säger)


Namn: Johanna
Födelse år: 1993
Bor: I Jönköping. Gillar själv staden, men hatar allt jag förknippar den med
Familj:  Familj och familj, jag anser mina vänner som min familj. Men mamma, pappa och bror
Gillar: Mina vänner
Favorit plats att äta på: Hatar att äta
Bästa kompis: Matilda Bolin
Känsla just nu: Ångest och känner mig tjockast i världen
Varför: För att jag har ätit helt enligt mitt matschema idag
Favorit mat: Just nu gillar jag ingen mat, men egentligen, utan min sjukdom, gillar jag rätt mycket
Vad har du på dig nu: Tofflor, pyjamasbyxor och tjocktröja 
Vad för smink har du på dig nu: Inget
Vad för smink brukar du ha: Inget
Har du druckit: Öh, ja
Har du rökt: Jopp
Har du rökt vattenpipa: Ja, mumssss
Har du snusat: nej, usch
Är någon kär i dig just nu: Inte vad jag vet
Har du haft sex: Nej.
Har du gjort andra saker än sex: Haha ja, jag är ingen nunna
Vill du ha sex: Just precis nu, nej tack
Har du sovit hos någon du inte ville sova hos i veckan: Nej
Vem/Vilka: -
Är du olyckligt kär just nu: Nej, jag är så okär man kan bli
Håller du vad du lovat: Till andra ja, men det jag lovar mig själv håller jag aldrig
Har du dåligt självförtroende: Jag har bra självförtroende men världens sämsta självbild
Har du mått dåligt och haft självmordstankar någongång: Varje dag
Har du lust att äta jordgubbar just nu: Nej
Saknar du någon just nu: jaaaaaa



Ännu en sömnlös natt


Fem minuter senare

Fan, nu får jag räkna från noll dagar igen.


Hatar detta

Hatar mättnadskänslan, den känslan betyder samma sak som att jag är misslyckad. En misslyckad förlorare.




Vill inte

Jag har aldrig känt mig så stor som jag gör nu. Mår illa av att kolla mig i spegeln och mår illa när jag går och ser de största benen jag sett röra sig. Jag bara växer och växer samtidigt som jag måste börja äta mer och mer. Detta kommer inte sluta bra


LONDON CALLING

hur gutt, och spontant för den delen också, är det inte att jag och mina vänner spontanbokade en resa till London häromdagen. Vi åker andra februari och stannar till den femte. Då jag aldrig varit i London innan är jag väldigt förväntansfull. Mest av allt ser jag fram emot Victoria secret på flygplatsen, hehe. Mamma och pappa visste inte om dom ville släppa iväg mig själv men dom kunde inte ta ifrån mig detta så jag ska kämpa och vara duktig nu så jag får en skön liten belöning efter, förhoppningsvis, tagit mig en bit på vägen. Längtar som fan, mest till att sitta på en pub och dricka öl.

Påtal om ingenting, ni är ändå några stycken som tittar in här och ändå är ni väldigt tysta. Ville bara säga att ni får gärna fråga någonting om ni vill då jag är öppen med det mesta och gärna berättar. Jag berättar allt ni vill bara jag kan få er att inse att detta är ett helvete och ingen vill må såhär. Kan jag rädda någon från att hamna i denna sjukdomen så är jag nöjd, mer än nöjd. Som jag sagt innan, jag önskar inte min värsta fiende denna sjukdomen för ingen ska behöva må såhär.
Puss på er<3


Tro och tvivel

Hatar känslan jag har varje gång efter ett möte med min kontaktperson. Nu känner jag mig så skyldig då hon blev besviken på mig efter starten på detta året då jag bara gått bakåt i min sjukdom.. Varför ska jag alltid tala sanning för?


Ett steg fram, två steg bak

från och med måndag börjar mitt nya liv, från och med måndag börjar jag på dagvården för obestämd tid. måndag, onsdag och fredag är det som gäller. Detta betyder att jag måste vara ledig från skolan fredagar, vilket också betyder att jag måste berätta för i princip alla lärare om mitt problem. Hatar att erkänna sig besegrad och hatar tanken på att dom kommer gå runt och tycka synd om mig. Jag vill ju att dom ska tro att jag är så bra som möjligt, inte ett självdestruktivt ätstörningsoffer som inte klarar av något själv utan måste få professionell hjälp.
Dom verkar iaf jävligt goa och härliga på dagvården så det känns bra iaf, dock kommer dom nog de närmsta dagarna inte va så omtyckta av mig då dom kommer tvinga mig till saker jag inte vill. Men innerst inne så vet jag ju att det är det som krävs om jag ska bli frisk. Nu ska jag titta på min älskade och saknade man håkan på tv och drömma mig bort lite <3


jag lever fortfarande

Idag har det varit en bra dag, men bara endast på grund av att jag har fått träna och på så sätt gått minus i dagens kaloriintag.
Idag är det också tre dagar sen jag stoppade fingrarna i halsen senast, alltså tre dagar i rätt riktning.
För er som undrar om dagvården kan jag berätta att min remiss skickades dit i fredags och någon gång under denna vecka ska jag börja där. Då jag är över arton får jag inte vara på bup/anorexienheten utan kommer vara på ett ställe som heter ätträning som tillhär vuxenpsyk. Det är precis som enheten, jag kommer alltså vara där mellan halv åtta och halv tre och äta och ha samtal efter varje måltid. Det enda som skiljer det emot enheten är att det endast har öppet måndag, onsdag och fredag. Det är dock positivt för mig då jag inte vill missa alltför mycket i skolan. Hur länge jag kommer att vara på dagvården vet jag inte, jag kan inte svara på hur länge jag kommer må såhär eller hur länge det kommer dröja tills jag mår bra igen.
Nu ska jag försöka komma till ro, godnatt


jag kämpar men det går inte riktigt som jag vill

mitt konstanta tänkande på vikt, siffror och kalorier äter upp mig inifrån. trots att jag hade en förjävligt bra nyårskväll och va perfekt full kunde jag inte släppa tanken på hur tjock alla måste tycka jag är för en sekund. jag kunde inte sluta jämföra mig med alla andra och känna mig störst i hela rummet eller sluta tänka på alla kalorier jag drack som öka mitt kroppsfett med fler kilon. igår var jag lycklig, men inte för en enda sekund fick jag vara ensam utan att min sjukdom styrde mina tankar.
 idag är det ett nytt år och mest av allt vill jag ha en ny start. tankarna inom mig har bestämt sig för att nu börjar allt med träning och dieter igen och nu ska jag äntligen nå min målvikt. medans andra tankar inom mig bara vill bli frisk. den där ständiga dragkampen pågår jämt. just nu vinner ena sidan och imorgon tänker jag inte äta och jag sla ta mig till gymmet, min starka vilja om att bli frisk är inte tillräckligt stark för här sitter jag med ångest och en smärtande arm. jag började veckan med att må rent ut sagt förjävligt men avslutande ändå veckan med några riktigt bra dagar. jag känner dock på mig att när jag vaknar imorgon kommer allt vara fel och jag har några riktigt dåliga dagar som väntar

fin kväll igår

image description


Dom som säger att tiden läker alla sår dom ljuger

har tyvärr funnit ett nytt sätt att kontrollera smärtan. ett nytt sätt för att mildra det onda som jag nu inte kan sluta med.
Kan inte sluta


RSS 2.0